Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu

Od 25 maja 2018 roku stosuje się w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony danych osobowych - RODO.

Administrator Danych Osobowych

Administratorem podanych danych osobowych w sklepie internetowym jest Gopal Sp. Z o.o z siedzibą przy ul. Kopanina 54/56, 60 -105 Poznań, NIP 779-243-32-08, REGON 362 05 93 46, adres poczty elektronicznej: kuchennecuda@op.pl, telefon: 512 936 784. Odbiorcami podanych danych (podmiotami, będą pracownicy i współpracownicy Administratora zajmujący się obsługą i realizacją zamówienia, obsługujący systemy i urządzenia teleinformatyczne, świadczący usługi serwisowe, doradcze w zakresie usług prawnych i księgowości na rzecz Administratora.

Cel przetwarzania danych

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne, ale są niezbędne do realizacja zamówienia w sklepie.

W jakim celu przetwarzane będą podane dane osobowe?

Dane osobowe Klientów są zbierane w przypadku:

  1. składania zamówienia w Sklepie Internetowym, w celu wykonania umowy sprzedaży, realizacji zamówienia oraz obsługi związanej z rękojmią lub gwarancją udzieloną na produkt lub usługę tj. w zakresie niezbędnym do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO)
  2. rejestracji konta w Sklepie Internetowym, w celu utworzenia konta i zarządzania nim. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usługi Konta (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO);
  3. subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter), w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO);
  4. korzystania z usługi zamieszczania opinii, w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO).
  5. korzystania z usługi pytania o produkt, w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO).

Dane zbierane w przypadku wykonywania usługi i realizacji zamówienia:

  1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji (numer NIP) – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
  3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
  4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru dostawy przez przewoźników

Dane będą przetwarzane na potrzeby dochodzenia roszczeń przez Administratora, tj. W zakresie niezbędnym do celów wynikających z prawnie uzasadnionego interesu Administratora (art. 6 ust. 1 lit f) RODO).

Dane będą przetwarzane na potrzeby realizacji obowiązków wynikających z przepisów w zakresie księgowości i rachunkowości (tj. art. 6 ust. 1 lit. c) RODO).

Okres przetwarzania danych

Jak długo będą przechowywane podane dane osobowe ?

Dane będą przechowywane przez 5 lat od końca roku, w którym powstał obowiązek podatkowy w związku z zamówieniem.

Bezpieczeństwo

Przetwarzając Twoje dane zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

Uprawnienia w związku z przetwarzaniem podanych danych osobowych

Przysługuje Pani/Panu prawo:

- dostępu do treści swoich danych osobowych,

- sprostowania danych,

- usunięcia danych, jeżeli nie są już one niezbędne w celu realizacji umowy, dane były przetwarzane niezgodnie z prawem

- przenoszenia tych danych do innego podmiotu, żądania ograniczenia przetwarzania tych danych

również gdy kwestionuje Pani/Pan prawidłowość tych danych.

- wniesienia skargi do organu nadzorczego Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa Telefon: 22 860 70 86 .)

Ciasteczka

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Gopal Sp. Z o.o.

Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?

Gopal Sp Z o.o. używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Podczas korzystania ze Strony Internetowej Sklepu mogą być pobierane dodatkowe informacje jak adres IP przypisany do komputera Klienta lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, typ systemu operacyjnego, czas dostępu, dane nawigacyjne.

W ramach Sklepu możemy wykorzystywać dane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

Kontakt

W przypadku jakichkolwiek pytań co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod numerem telefonu  512 936 784  lub na e-mail: kuchennecuda@op.pl.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl